Vaalit tuovat monia … liittymään … tosielämään. Olipa kyse paikallisesta tai kansallisesta … Tässä on joitain ideoita kokeilla ennen vaalipäivää ja sen jälkeen.1. Keskustele kuinka kauppias

Sarjakuvasankarien vaalit

Vaalit tuovat monia mahdollisuuksia yhdistää opetussuunnitelmat todelliseen elämään. Riippumatta siitä ovatpa paikalliset vai kansalliset vaalit, tässä on joitain ideoita kokeilla ennen vaalipäivää ja sen jälkeen.

1. Keskustele siitä, kuinka kunkin ehdokkaan mainokset on kirjoitettu vakuuttamaan. Analysoi ääniradan grafiikkaa, tekstiä ja ääntä. Yritä kirjoittaa mainos uudelleen, niin että se EI vakuuta.

2. Keskustele siitä, kuinka televisio vaikuttaa keskusteluihin. Kokeile saada kaksi opiskelijaa keskustelemaan kysymyksestä yleisön kanssa ja kuuntele sitten kaksi muuta opiskelijaa keskustelemaan aiheesta ääninauhalla. Oliko havaittavissa ero? Kumpi oli tehokkaampaa?

3. Keskustele kampanjoinnista. Mitä mielestänne ehdokkaat oppivat maastamme ja sen kansalaisista? Mitä mieltä olet heidän perheistään? Kokeile järjestää vaalit omassa luokassasi aloittaen kaukasuksella ja käy läpi koko prosessi.

4. Harjoittele pääideaa, tukevia yksityiskohtia ja hahmottelemalla tutkimalla yksi aihe molemmille ehdokkaille. Tee Venn-kaavio nähdäksesi, onko näkymissä yhtäläisyyksiä.

5. Vahvista karttaosaamista tietämällä punaisen ja sinisen tilan avaimet ja tilojen sijainti. Millä maan alueella oli eniten ääniä tietystä ehdokkaasta?

6. Nuoremmat lapset voivat laskea valtioiden määrän jokaisessa värissä, kun taas vanhemmat lapset voivat lisätä vaalien äänimäärän, jota kukin väri edustaa. He voivat lisätä ääniä tietyillä alueilla ja verrata niitä suurempiin ja vähemmän kuin symboleihin. Jos lapset voivat ryhmitellä artikkelikokouksen, pyydä heitä määrittämään kunkin ehdokkaan suosittujen äänten ja vaalien äänten ero. Anna heidän laatia kaavio valtioiden äänistä.

7. Pyydä lapsia aakkosittamaan niiden valtioiden nimet, jotka äänestivät tietyn ehdokkaan puolesta. Järjestys vaalien. Ennusta mitä tapahtuu, jos toinen tai toinen ehdokas voittaa.

8. Mieti kriittisesti, kuinka saada ihmiset yhteen läheisten vaalien jälkeen. Kuinka opiskelijasi tekisivät sen?

Oma kirkko ja seurakunta

Toivon, että nämä ideat ovat hyödyllisiä ja ovat inspiroineet omaa luovaa ajatteluasi.

Ja muista … Lukeminen on hauskaa !!