Ne ovat 56. perättäiset presidentinvaalit ja hyvin erikoinen, koska Valkoisen talon demokraattien puoluekilpailu on valinnut ensimmäisen naisen, joka on ehdolla presidentiksi; Rouva Hillary Clinton; entinen Yhdysvaltain ensimmäinen lady; ja ensimmäinen afrikkalainen amerikkalainen, entinen Illinoisin osavaltion senaattori; Barack Obama.

Jari Litmanen: “Jättiläisten taistelu”

Kun prosessi alkaa kaivaa syvemmälle, molemmin puolin tapahtuu enemmän poliittisia hyökkäyksiä; etenkin nyt, kun Obama johtaa noin 130 edustajan kanssa Wyomingin vangitsemisen jälkeen 8. maaliskuuta, seurasi voittoa 11. maaliskuuta Mississippi-pääkauden aikana. Huolimatta vankasta kampanjaesityksestään ja ideoistaan amerikkalaisille monet uskovat, että Obama on rotuun liittyvän kysymyksen keskipiste, joka näyttää hänen 90 prosentin voiton mustista äänistä Mississippissä ja vain neljänneksen valkoisista äänistä; eteläosissa nähtiin yleinen malli.

Clinton vakuuttaa, että jos Obama ei ollut kuka hän on, hän ei ajaa toimistoon; huomautus, jota harkitaan jäljellä olevien 10 kilpailun mahdollisten seurausten vuoksi Indianassa, Pohjois-Carolinassa (6. toukokuuta) ja Länsi-Intiassa (13. toukokuuta). Älä unohda Floridassa ja Michiganissa toimineiden 366 edustajan hylkäämistä erehtymättömien poikkeavuuksien takia, koska Obaman nimeä ei ollut äänestyksessä; siksi Clinton voitti molemmat alkeisryhmät. On erittäin todennäköistä, että tämä äänestys toistuu postitse, kun miljoonan euron kustannukset ovat odotettua suuremmat.

Toisaalta; siellä on republikaanien ehdokas John McClain, joka monien mielestä on tämän kiistanalaisen kilpailun suuri voittaja, koska hänellä on silti hyvät mahdollisuudet voittaa, jos demokraatit eivät pääse toimimaan yhdessä ja osoittavat ihmisille, mitä he voisivat tehdä Yhdysvaltojen hyväksi ja lukemattomat ongelmat, joita maalla on tällä hetkellä edessään ja joiden joukossa on huomattava taantuma.

Daavid ja Goljat: Altavastaajat

Äskettäinen nbc News / Wall Street Journal -kysely osoittaa, että 76 prosenttia äänestäjistä vaatii presidenttiä, joka siirtyy nykyiselle tielle, jonka presidentti Bush on pitänyt vuosien varrella, ja että vain 17 prosenttia on tyytyväisiä siihen, miten asiat ovat nyt. Lisäksi 43 prosenttia väittää, että heidän tilanteensa on huonontunut viimeisen neljän vuoden aikana, ja 34 prosenttia väittää, että heidän tilanne on parempi kuin 4 vuotta sitten. Epäilemättä; tämä on kultainen mahdollisuus joko Clintonille tai Obamalle, jos he tietävät mitä tehdä sen kanssa.

Pohjois-Carolinan äänestäjät päättävät pian kiistanalaisista Obaman – Clinton / Clilnton – Obaman presidenttiehdokkaiden vaaleista ensimmäistä kertaa kahdessa vuosikymmenessä 6. toukokuuta 2008 pidettävän ensisijaisen äänestyksen aikana; Tämä voitto varmistaa joukon edustajia ja mallin siitä, kuka voisi johtaa muihin kaupunkeihin äänestämään. Sitten kohtaamme 4. marraskuuta kaksi voimakkainta Yhdysvaltain puoluetta, ja ihmiset tekevät lopullisen päätöslauselman.