Tarkastellaan Amerikan sukupolvien ajattelutapaa lähestyessämme vuoden 2008 presidentinvaaleja ja miksi ihmisten tulisi olla mukana poliittisessa prosessissa iästä tai kokemuksesta riippumatta.

 

Olemme vuoden päässä seuraavista Yhdysvaltain presidentinvaaleista, ja jo tässä maassa on universaalia epätoivoa muutokselle ja tämän maan kautta vauhtia parempaan maailmaan. Päätellen hatunsa renkaan heittäneiden ehdokkaiden joukosta, epäilemättä muutos on se, mitä saamme. Kaikille amerikkalaisille on kysymys, kuinka dramaattisesti haluat asioiden muuttuvan ja mihin suuntaan? Ja ainoa kysymys, johon kaikkien amerikkalaisten on vastattava, on, osallistuuko muutoksen luomiseen tai istutteko tämän?

Tarkoituskeskeisyys nuorten itsemurhien ehkäisyssä

Jos olet amerikkalainen, vuoden 2008 kilpailu saattaa hyvinkin olla elämäsi valinta. Älä istu sitä. Tästä syystä:

Jos olet 18–25-vuotias, pääsi pyörii ihmettelemällä, mitä tapahtui Amerikalle, jonka kuulet ihmisiä vanhempia kuin muistat tai joista luet kirjoissa. Että Amerikka ei ole ollut sinun Amerikka. Puhumattakaan siitä, että sinut esiteltiin poliittiseen järjestelmään vuoden 2000 presidentinvaalien fiaskon kautta, saaden sinut ihmettelemään, onko kotimaasi vain yhtä korruptoitunut kuin jotkut arkkityyppiset Latinalaisen Amerikan diktatuurit rajan eteläpuolella – sellaisen, jonka olemme historiallisesti halunneet kaataa . Lisäksi sellaisten viestien, tekniikan, mediahypejen ja digitaalisten laitteiden pommitukset, joista et ole koskaan tiennyt elämääsi, tekee melkein mahdottomaksi kiinnittää mihinkään huomiota tai uskoa mitä absorboi. Sinulla on silti ainutlaatuisia tapoja virittää Internetin, sosiaalisen median ja virtuaalisen ryhmäyhteistyön kautta. Sinulla on nuoruuden kyynisyys puolellasi parantaaksesi huomaamisvoimasi. Nyt kaksikymmentäluvulla, sinulla on mahdollisuus saada aikuisten äänesi kuuluvaksi ehkä ensimmäistä kertaa. Ole hyvä ja käytä sitä.

Jos olet 30- tai 40-ishinen, syntynyt, mutta olet liian myöhäinen nauttiaksesi 60-luvun ja 70-luvun vapaan rakkauden juhlistamisesta ja poliittisesta yhteenkuuluvuudesta, olet edelleen tarpeeksi vanha muistamaan bukolisen, todennäköisesti esikaupungin kasvatuksen, kun vain yksi vanhempasi työskenteli tarjotakseen mukavan perhe-elämän. Aika ennen mikroaaltoja, matkapuhelimia, Internetiä ja digitaalista kaikkea, lapsuutesi oli täynnä vapautta; vapaus online-pedofiileilta, vapaus liian kehittymättömästä maasta, vapaus terrori-iskuilta ja jopa äitisi yksinkertainen vapaus tietämättä, missä ajait polkupyörällesi ja ripustetit koulun jälkeen. Olet nähnyt, elänyt läpi ja sopeutunut jotenkin voimakkaasti kiihtyvään muutokseen maassasi ja koko maailmassa suhteellisen lyhyessä ajassa. Tämä on antanut monille teistä maailmanlaajuisen ajattelutavan ja halun siirtyä toisen maailmansodan jälkeisen kapitalistisen, eloonjääneen American Dream -kilpailun kohti jotain totuudenmukaisempaa, parempaa, mutta ei välttämättä suurempaa. Näet kuinka olemme poliittisesti tulleet olemaan siellä missä olemme Amerikassa, ja olet ehkä nähnyt tarpeeksi maailmaa ymmärtääksesi, että sen ei tarvitse olla tällaista. Olet päämiessasi, kannat taloudellista vaikutusvaltaa ja pidät johtotehtäviä. Nyt on aika astua eteenpäin ja olla mukana. Ole hyvä ja tee niin.

Elämän lopun teemasta

Jos olet ikäluokka, 50- tai 60-luvun alkupuolella, unionimme nykyisen tilan ei pitäisi tuntua paitsi tuskallisen tutulta, vaan myös pelottavalta. Et ole vieraita vallankumoukselle, muutoksille ja pysymisellesi instituutiolle. Vaikka et olisikaan poliittisesti aktiivinen Kennedy-, Eisenhower- ja Nixon-vuosina, olet ehdottomasti tarpeeksi vanha muistamaan noiden aikojen oppitunnit, eikä sinulla ole tekosyytä, ettet tee niin. Monet teistä, kahdenkymmenennen vuosisadan varhaisten Yhdysvaltoihin tulevien maahanmuuttajien jälkeläiset, onnistuivat rohkeutenne avulla luomaan yhtäläiset mahdollisuudet vähemmistöille ja poistamaan epäoikeudenmukaisuuden. Perintösi ja monimuotoisuutesi kautta olet osallistunut monikulttuuriseen, monirotuiseen sekoitukseen, joka on nyt Amerikka. Olet lukuisin ja varakkain sukupolvi, jonka tämä kansa on koskaan nähnyt. Painolastisi voi uppoaa tai vakauttaa tämän aluksen. Ole hyvä, jos et ole jo tehnyt niin, nouse alukselle ja auta meitä ohjaamaan sitä oikeaan suuntaan.